Tratamentul apei cu ozon

Ozonul reprezinta o alternativa extrem de placuta si eficace la produsele din clor. Este un procedeu folosit de un numar mare de iubitori de apa.
Acest tratament dezinfectant de apa este asigurat de catre un aparat special denumit ozonificator. Acest aparat transforma oxigenul (O2) in ozon (O3) spargand molecula de oxigen. Materiile organice, bacteriile, germenii si virusii sunt distrusi instantaneu la contactul cu ozonul. Si dupa cum natura isi are regulile sale, numarul instabil, impar care este generat, cauta sa se recombine in numar par. Ozonul se retransforma astfel in ozxigen la sfarsitul ciclului.
Ozonificatorul este instalat pe filtrare, dupa filtru si inaintea pompei. Apa este supusa unei presiuni pentru a avea efectul scontat, acela de a transforma ozonul in oxigen. Aerul ozonizat este injectat printr-o duza Venturi pentru a optimiza amestecarea apei cu ozon. Ozonizarea completa a apei poate sa fie facuta in fluxul de recirculare direct (in serie) sau partial doar a unei parti din apa (in paralel).

Atuurile sale

  • O apa sanatoasa si limpede: o piscina dezinfectata prin acest procedeu ofera o apa curata si limpede, fara a agresa pielea, ochii sau parul. Apa obtinuta se aseamana foarte mult apei de izvor. Acest procedeu este de asemenea folosit in industrie, in industria restaurantelor…Asta spune totul!
  • 100% natural: acest procedeu de transformare a oxigenului in ozon este natural. Se intalneste de exemplu in mod spontan pe parcursul furtunilor. Germenii sunt eliminati instantaneu fara supra dozari de produse chimice. Acest procedeu bilologic permite tratarea bazinelor naturale (helestee de inot) fara nici un risc pentru pesti.
  • 100% automatic: ozonizatorul ramane in functiune in permanenta. Nu mai este astfel nevoie sa se verifice Ph-ul continuu!

Limitele sale

  • O dezinfectare partiala: ozonul din pacate are o durata de viata destul de scurta (max. 30 de minute). Procedeul nu este astfel la fel de eficace ca produsele chimice. Pentru o eficacitate totala, se recomanda sa se amestece ozonul, adaugandu-se clor in mod regulat.

 

Contacte

Adresa:

2012 Moldova,
or. Chishinau, str. Mateevici 34

Telefoane de contact:

(+37322) 73-74-92    tel/fax

(+37322) 21-10-07    designer

(+37322) 21-06-29    economist

(+37322) 73-74-92    magazin

E-mail:

info@aqualider.md

aqualider.mariana@gmail.com