Electroliza cu sare(NaCl)

Electroliza cu sare este o alternativa ecologica la tratamentul cu clor. Electoliza cu sare reprezinta o reactie chimica in totalitate naturala. Functioneaza foarte simplu datorita unei celule instalate pe circuitul de filtrare (electolizorul).
La contactul cu apa sarea se transforma instantaneu in hipoclorit de sodiu, altfel spus clor natural. Clorul natural distruge, ca si clorul chimic, algele si germenii cu o eficienta mare inainte de a se retransforma in sare. Electroliza de sare se bazeaza astfel pe un ciclu perpetuu.
Sarea este pusa direct in apa piscinei. In momentul in care filtrarea este activa, ciclul de transformare incepe. Pentru a fi eficienta trebuiesc 5 kg de sare pe 1 m3 de apa care trebuie tratat. Pentru o piscina de 50m3 trebuiesc astfel 250kg de sare…Apa tratata astfel este usor sarata (de 15 ori mai putin decat sarea de mare).
Sarea se pune o data in sarea apei sub forma de pastile. O reaprovizionare periodica este necesara in cazul in care este foarte cald pentru a se compensa aportul de apa necesara dupa evaporarea naturala. Acelasi lucru trebuie facut in cazul ploilor abundente care ridica volumul apei bazinului, crescand astfel cubajul apei. Consideram ca in cazul unei piscine folosita in mod normal se cere completarea in medie cu 10% de sare pe an.

 

Atuurile sale

  • Un procedeu natural: apa tratata cu sare este sanatoasa, fara adaugarea vreunui produs chimic. Odata sarata, apa se trateaza singura.
  • Foarte ieftina: electroliza cu sare cere o investitie medie la inceput, dar in continuare costul tratamentului este practic insesizabil.
  • Pentru toate piscinele: datorita faptului ca este usor de aplicat direct la sistemul de filtrare, electoliza cu sare se adapteaza tuturor tipurilor de piscine.

Limitele sale

  • Apa este sarata: in consecinta apa piscinei este mult mai sarata decat in mod natural, dar mult mai putin sarata comparativ cu apa de mare!
  • pH-ul trebuie supravegheat: reactia chimica a electrolizei a electrolizei genereaza soda care actioneaza direct asupra pH-ului. O supraveghere regulata este astfel necesara pentru a conserva un echilibru al apei. Mai tot timpul procedeul electrolizei cu sare este asociat unui dispozitiv de reglare automatica al pH-ului conectat la un bidon de pH- sau pH+ care genereaza in mod automatic ajustarea pH-ului.


Contacte

Adresa:

2012 Moldova,
or. Chishinau, str. Mateevici 34

Telefoane de contact:

(+37322) 73-74-92    tel/fax

(+37322) 21-10-07    designer

(+37322) 21-06-29    economist

(+37322) 73-74-92    magazin

E-mail:

info@aqualider.md

aqualider.mariana@gmail.com